Nowości

Nowe sosy gorące od marki „Polskie Przetwory”!

Wtorek, 19 listopada 2019
Marka „Polskie Przetwory” rozszerzyła rodzinę swoich produktów o nową kategorię. Na sklepowych półkach zagościły właśnie nowe sosy pomidorowe do potraw: spaghetti, boloński i słodko-kwaśny. Zgodnie ze strategią firmy wszystkie zostały wyprodukowane wyłącznie na bazie pomidorów oraz innych warzyw dostarczanych przez rolników z gospodarstw znajdujących się w promieniu około 100 km od Włocławka. Sosy są sprzedawane w szklanych opakowaniach i zawierają 500 gram produktu.

Proces produkcyjny w „Polskich Przetworach” jest dokładnie zaplanowany i prowadzony z największą starannością. Dbałość o końcowy efekt zaczyna się od współpracy z rolnikami, jeszcze na etapie zamówień i uprawy wybranych odmian warzyw i owoców. Warzywa w „Polskich Przetworach” pochodzą z upraw położonych w zasięgu nie większym niż 100 km od Włocławka. Zakład we Włocławku dba o najwyższą, jakość produktów, kontrolując proces ich powstawania na każdym etapie. Technolodzy cały czas pracują nad nowymi produktami oraz udoskonaleniem znanych i lubianych receptur. Już niedługo na opakowaniach wszystkich produktów marki „Polskie Przetwory” pojawi się znak „Produkt Polski”. Jest to specjalne oznaczenie, które Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi przyznaje najwyższej, jakości polskiej żywności wyprodukowanej z polskich plonów. „Polskie Przetwory” są częścią Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Więcej informacji na stronie: www.polskie-przetwory.pl





tagi: sosy, „Polskie Przetwory” ,