Nowości

Paluszki Surimi od PESCA NORD z certyfikatem MSC

Czwartek, 14 listopada 2019
Co łączy większość ludzi? Miłość do dobrego jedzenia! Dla większości takie właśnie jest to, które pochodzi z mórz i oceanów, z wyjątkową kuchnią japońską na czele. To z tej kuchni wywodzi się między innymi SURIMI. Firma PESCA NORD wprowadziła na rynek wyjątkowe, produkowane w Polsce Paluszki Surimi z certyfikatem MSC. Certyfikat ten gwarantuje, że ryby użyte do ich produk-cji pochodzą wyłącznie z łowisk objętych kontrolą zapobiegającą ich przełowieniu.
SURIMI to jeden z najpopularniejszych produktów rybnych na świecie. Stworzony został w Japonii, a jego nazwa oznacza „uformowane ryby”, w smaku zaś przypominać ma mięso kraba. Do jego produkcji wykorzystuje się najlepszej jakości gatunki białych ryb. Nowe Paluszki Surimi od PESCA NORD to składnik wielu potraw, które można przygotowywać na co dzień, jak i na imprezy urodzi-nowe, prywatki czy z okazji świętowania nocy sylwestrowej. Jako samodzielną przekąskę możemy serwować ją w towarzystwie sałatki, makaronu, ciasta francuskiego czy ostrego dipu. Najwyższa jakość produktu gwarantuje, iż Paluszki Surimi od PESCA NORD podane w dowolnej postaci zawsze będą smakować niezmiennie dobrze.

Zdrowy talerz = zdrowe ciało

Paluszki Surimi PESCA NORD gwarantują niepowtarzalny smak – niezależnie od tego, w jakiej formie je spożywamy. Po wcześniejszym rozmrożeniu mogą stać się składnikiem lekkiej sałatki z selera naciowego, zupy rybnej lub potrawki. Dzięki niecodziennemu wykorzystaniu surimi możemy zmie-nić smak znanych dotychczas potraw i zaskoczyć swoich bliskich podczas wspólnych spotkań. Pa-luszki Surimi PESCA NORD są także oryginalnym pomysłem na imprezową przekąskę, tzw. finger food. Surimi można zaserwować zarówno sauté, jak i w panierce, podając do nich ostry dip papry-kowy lub azjatycki sos słodko-kwaśny. Warto wspomnieć, że praktyczne opakowanie smart pack dzieli produkt na 2 porcje, dzięki czemu możliwe jest użycie tylko części opakowania oraz pozosta-wienie pozostałej porcji hermetycznie zamkniętej w zamrażarce.

Paluszki o smaku krabowym PESCA NORD mają niską zawartość tłuszczów, są bogatym źródłem białka, a także zawierają kwasy tłuszczowe Omega-3, których dzienna dawka ok. 250 mg wspiera właściwą pracę serca. Zaleca się, aby spożywać produkty zawierające kwasy Omega-3 co najmniej cztery razy w tygodniu.

Polski produkt w zgodzie z morskim ekosystemem

Paluszki Surimi PESCA NORD wytwarzane są w Polsce, a logo MSC oznacza że ryby użyte do ich pro-dukcji pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych połowów. Wyróżnia je to, że w jak najmniejszym stopniu wpływają na morski ekosystem, a co za tym idzie - środowisko naturalne jest chronione przed przełowieniem. Ma to gwarantować przetrwanie gatunków w niezmienionym stanie przez wiele pokoleń, a w następstwie – zabezpieczyć przyszłość społecznościom rybackim.

Stworzone kilkadziesiąt lat temu w Japonii surimi są obecnie jednym z najpopularniejszych produk-tów rybnych na świecie. Choć na rynku dostępnych jest wiele wariantów różniących się smakiem oraz jakością, wybór Paluszków Surimi PESCA NORD pozwala na przygotowywanie pożywnych po-siłków z których będziemy czerpać ogromną przyjemność. Najwyższa jakość produktu potwierdzona certyfikatem MSC gwarantuje ich ekologiczne źródło, a podane w dowolnej postaci zawsze będą smakować niezmiennie dobrze.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu

Energia (kcal)

103

Białko (g)

6

Węglowodany (g)

14

Tłuszcze (g)

2,6


Paluszki Surimi 250g MSC
Producent: PESCA NORD Sp. z o.o.
Dystrybutor: PESCA NORD Sp. z o.o.
Cena na półce: od 6,89 do 7,79 zł za 250g



tagi: PESCA NORD, Paluszki Surimi, certyfikat MSC,