Nowości

Brześć wprowadza na rynek kolejny produkt z ciasta ptysiowego

Czwartek, 17 października 2019
ZPC Brześć, rodzinna firma produkująca słodycze i przekąski, powiększa swoją ofertę flagowych wyrobów z ciasta ptysiowego. Do słomki ptysiowej w trzech wariantach smakowych oraz groszku ptysiowego dołączyły Ptysie. To produkt z ciasta parzonego, służący jako dodatek zarówno do wytrawnych, jak i słodkich dań.
Nowy wyrób marki Brześć jest już dostępny w hurtowniach i sklepach w całej Polsce. Ptysie wyróżnia prosty, naturalny skład bez dodatku konserwantów, cukru czy oleju palmowego. Mają szerokie zastosowanie w kuchni, propozycje ich podania są opisane na opakowaniu. - Ciasto ptysiowe jest kojarzone przede wszystkim z tradycyjnymi, deserowymi „ptysiami” czyli ciastem parzonym przełożonym kremem. Nasze Ptysie to baza, czyli samo ciasto, które można spożywać także „na słono”. Sprawdzają się jako alternatywa dla chleba, podawana z wytrawnymi pastami czy jako niecodzienny dodatek do sałatek – mówi Marzena Stokwisz z firmy Brześć.

Ptysie to kolejny wyrób z ciasta ptysiowego dostępny w ofercie Brześcia. Innymi flagowymi produktami z tej grupy są: słomka ptysiowa z cukrem, z cynamonem oraz pełna nasion, jak również groszek ptysiowy. W ostatnim czasie firma wprowadziła zmiany w składzie wspomnianych przekąsek – ich receptura została uproszczona i pozbawiona oleju palmowego oraz substancji spulchniających. Tym samym do produkcji zostały wykorzystane jedynie jaja, mąka, olej rzepakowy, cukier oraz sól.

Słodycze i przekąski marki Brześć są dostępne w sieciach supermarketów i dyskontów, takich jak: Biedronka, Tesco, Lewiatan, Dino czy POLOmarket, jak również w mniejszych sklepach osiedlowych i hurtowniach spożywczych na terenie całego kraju. Słomki oraz groszek ptysiowy marki Brześć trafiają ponadto na kilka kontynentów.

Więcej informacji na temat firmy oraz jej produktów można znaleźć na stronie www.brzesc.pl.



tagi: Brześć , ciasto ptysiowe ,