Wywiady

Trzy pytania do Dominiki Igielińskiej, Koordynator Komunikacji Marketingowej E.Wedel

Piątek, 19 lipca 2019 Autor: Monika Górka, HURT & DETAL Nr 07/161. Lipiec 2019
Trzy pytania do Dominiki Igielińskiej, Koordynator Komunikacji Marketingowej E.Wedel, kieruje Monika Górka.
O tym jak prozaiczny sen przeistacza się w lodowy raj… proszę opowiedzieć więcej o najnowszej kampanii lodowej E.Wedel.

Kampania „Lody jak ze snów” poświęcona jest kremowym lodom na patyku, które w tym roku wprowadziliśmy do oferty. Linia obejmuje cztery warianty smakowe – abstrakcyjną historię o każdym z nich opowiadają dedykowane, 10-sekundowe spoty, w których właśnie sen o pozornie zwykłej sytuacji, zamienia się w senne marzenie o wedlowskich lodach. Zależało nam, aby wszystkie filmy były spójne, a jednocześnie pokazywały wyjątkowe składniki danego wariantu oraz nieco abstrakcyjny, ale bardzo apetyczny sposób ich powstawania. Niecodzienny obraz zasługiwał też na oryginalną oprawę muzyczną, którą powierzyliśmy Radzimirowi Dębskiemu (JIMEK).

Wedlowskie lodowe portfolio jest różnorodne, czy każdy konsument znajdzie coś dla siebie?

Jeśli chodzi o wybór smaków, Polacy są raczej tradycjonalistami. Dlatego w ofercie lodów E.Wedel nie mogło zabraknąć klasyków, czyli lodów waniliowych, czekoladowych oraz truskawkowych. Dla konsumentów lubiących nieoczywiste połączenia powstał natomiast wariant karmelowy, bazujący na trendzie sweet&salty (słodko-słony). Jesteśmy dumni z każdej wypuszczonej na rynek propozycji i wierzymy, że zjednają sobie serce niejednego konsumenta.

Czy planujecie powiększenie lodowej oferty?

Tak, mamy w planach poszerzenie lodowej oferty. Kolejna nowość pojawi się w sklepach już w lipcu i będą nią lody Ptasie Mleczko® o smaku Peanut Butter – lekki, mrożony przysmak na patyku, również bazujący na trendzie sweet&salty. Ptasie Mleczko® Peanut Butter zawiera pyszną pastę z orzeszków arachidowych oblanych czekoladą białą karmelową. Warto też wspomnieć o propozycjach lodów E.Wedel w kubełkach o pojemności 460 ml. Wszystkie łączy oryginalna, wedlowska czekolada, kremowa masa lodowa i charakterystyczne dla każdego smaku dodatki. W „Kuszącej Wanilii” sos waniliowy i dropsy z mlecznej czekolady, w „Chrupkim Karmelu” karmelizowane orzeszki i słony sos karmelowy, w „Rajskiej Truskawce” sorbetową masę truskawką i dropsy z białej czekolady, a w „Obłędnej Czekoladzie” sos czekoladowy i kawałki czekolady deserowej.


tagi: Dominika Igielińska , E.Wedel ,