Nowości

Bakalie Kresto – sposób na smaczne i zdrowe święta wielkanocne

Poniedziałek, 15 kwietnia 2019
Zbliżające się święta wielkanocne kojarzą nam się z suto zastawionym stołem pełnym pisanek, smakowitych mięs oraz pysznych ciast. Podczas beztroskiego świętowania warto pamiętać o prze-kąskach nie tylko cieszących nasze podniebienia, ale i wspomagających organizm. Doskonałą alter-natywą dla słodyczy mogą być najnowsze propozycje marki Kresto, wysokiej jakości śliwka suszo-na, dorodne migdały, żurawina suszona cała.
Wielkanocne śniadanie zdecydowanie różni się od tego, które jadamy na co dzień. Ogromny wybór mięs i wędlin, domowy pasztet ze śliwką, biały barszcz i przepyszne mazurki sprawiają, że trudno nam odejść od świątecznego stołu. Przy całym przepychu podawanych potraw warto zadbać o to, aby jeść nie tylko smacznie, ale i odświętnie. Marka Kresto przygotowała znane i cenione na rynku bakalie w nowych, większych opakowaniach, które cieszą nie tylko smakiem, ale ze względu na wysoką jakość.

Wielkie bakaliowe trio

Żurawina suszona całe owoce, Śliwki suszone i Migdały Kresto w 300 gramowych opakowaniach to specjalnie wyselekcjonowane, najbardziej dorodne i okazałe owoce i nasiona. Urozmaicą one przygotowane dania i będą dostojnie prezentować się na świą-tecznym stole.

Soczyste Kresto Śliwki suszone w opakowaniu 300 g świetne sprawdzą się zarówno jako samodziel-na przekąska, jak i składnik ciast czy pieczonych mięs i pasztetów. Dobrze znane są ich właściwości wspomagające trawienie, co w czasie świątecznego ucztowania może uratować dobre samopoczu-cie niejednego biesiadnika. Kolejną nowością Kresto, która może wzbogacić wielkanocny jadłospis jest Żurawina suszona całe owoce 300g. Suszona żurawina słynie ze swojego lekko cierpkiego sma-ku, pochodzącego od zawartych w niej kwasów, które jednocześnie odpowiadają za jej długą przy-datność do spożycia. Dzięki temu kupując jedno opakowanie Kresto Żurawiny suszonej zapewniamy sobie smaczną przekąskę na całe święta. Kresto Migdały 300g to kolejny klasyczny już dodatek do świątecznych potraw i deserów. Charakterystyczny kształt i smak sprawiają, że chętnie sięgamy po nie przygotowując mazurki i inne wielkanocne ciasta. Oprócz pysznego smaku migdały są pomocne przy drobnych problemach żołądkowych takich jak zgaga czy nudności, a oprócz witaminy B i E za-wierają w sobie sporo potasu.



tagi: Bakalie Kresto, Święta Wielkanocne,